LUFTSLOTTET SOM SPRÄNGDES

Tänkte bara tala om för er att bion som vi såg idag (Luftslottet som sprängdes) är JÄTTEBRA! Åh vad man önskar att man var advokat när man sitter där som publik, fast som mamma sa, jag går kanske fel utbildning om jag skulle vilja bli advokat? Haha, ja lite så kanske... Jag står helt enkelt fast vid att jag ska bli barnmorska, och inte vilken barnmorska som helst utan världens bästa!;) Dessa filmer är helt klart högst upp i den svenska filmlistan och den sista är bäst, enligt mig (skit i smålandspostens kommentar om filmen)!!

KALLT SOM ISEN OCH KALLT SOM VINDEN

Har varit ute och rastat lillebror och lillasyster nr 2 (Stina). De fick springa av sig lite på konstgjord is och på äkta is, nu är de båda trötta och tar det lugnt. Storasyster är också trött och kall, nu blir det duschen och sen blir det att sticka och träffa vännerna för att gå på bio! :)

ROSOR ÄR RÖDA OCH VIOLER ÄR BLÅ


Nu har jag sovit mina tolv timmar och jag är pigg som en mört! Vaknade av att solen var så stark så att den lös in genom ögonlocken, haha! Det blev väldigt ljust... Så nu ska jag ta och gå en lång runda med Stina, då blir hon säkert glad (och jag med)!

HELSINGBORG


Som ni kanske märkte så laddade jag inte upp några bilder i söndags... Kom hem sent och fick packa ihop min resväska direkt när jag kom hem för att sen få skjuts till tobbe eftersom vi måndags (igår) åkte till Helsingborg, min julklapp från honom=)!

I Helsingborg så hade vi det kanon! Vi gick först i Väla och sen så hade vi det mysigt på hotellet som var jättefint! Vi åt jättegod mat och jättegod frukost!:) Vi mös hela natten och på kvällen så badade vi badkar och blev rena efter en dag i en massa affärer. Idag så var vi ute i kylan och satt på subway samt på hotellets café, tåget gick hem kl 17.21 och nu är jag hemma! Dessa två dagar har varit jättemysiga, synd att det var så kallt bara eftersom man inte kunde utforska staden... Tog tyvärr inga bilder heller! :/

Nu sitter jag här hemma och funderar på att snart gå och lägga mig, är trött efter en natt på hotell och det får man väl vara:)! Med andra ord så ska jag lägga mig i sängen, läsa en bok och fundera lite över årets nyår som är redan om TVÅ DAGAR! Har lite ångest över just den dagen om jag ska vara ärlig. Funderar lite på om jag ska lägga mig under en sten under den dagen/ natten. Sova lite o så, det hade varit lagom festligt!

PS. FICK NYSS ETT MAIL AV BRODER DÄR HAN FRÅGADE OM HAN FÅR SOVA UPPE HOS MIG INATT (fast egentligen så var det jag som skrev ett mail till honom och frågade om han ville sova här) OCH JAG SVARADE ATT HAN SJÄLVKLART FÅR GÖRA DET (och han svarade att han självklart ville det)! *Glad* DS.

LÄKEROL

Shit, jag har ätit tok för mycket läkerol och nu ska vi åka bil i 40 minuter för att ta oss till farmor och farfar där det blir ännu mer julfirande med kusiner! Mycket mat och träffa tomten, skoj. Laddar upp bilder fr julafton och denna kväll senare när jag kommer hem. Lovar, nästan, det beror på hur sent det blir... Dagarna bara rinner iväg, snart är det nytt år! Oj! BYEBYE!

SEN EN LÅNG TID TILLBAKA


Fick en extern hårddisk igår som jag leker lite med genom att överföra alla mina tusentals bilder och alla mina tusentals låtar och alla mina hundratals skoldokument så att de inte försvinner om datorn skulle krascha, skönt! När jag överför bilder från året så hittar jag en mängd olika bilder på tobbe och Stina, jag tror nog att tobbe tycker om Stina en hel del i alla fall trots att hon är en liten fjant och trots att jag pussar på henne hela tiden, he he.

Observera den första bilden då tobbe och stina utför samma rörelse, he he. Ser ni att de nästan är lika håriga också? Nästan i alla fall...

GOD JUL

Bilder från igår, lilljul med älsklingen!

Bilderna: Den fina korgen med en massa saker i fick mamma och pappa av tobbe och hans mor och far! Det fanns en maaaaassssssssssa gott där i, he he (minus whiskeyn)! Tre av paketen är till tobias family så de är fortfarande inte öppnade! Spännande. Kortet som är ovan var *så här* stort och där i fanns det tågbiljetter till Sveriges sydkust, Helsingborg:). (Skärpan blev lite dålig...)

GOD JUL! Hoppas att ni har haft en kanon dag och att ni har ätit mycket gröt och varit snälla hela året så att tomten besökte er! Till oss kom han i alla fall och jag fick lite klappar jag också:) tänk det ni! Orkar dock inte skriva om det ikväll, är ganska så slut..

Kvällen har mysig, som alla andra jular! Jag älskar verkligen julen, inte bara på grund av att man får träffa tomten (he he) utan på grund av maten, sällskapet och den mysiga miljön! Längtar tills jag kan fira jul med tobbe också, då blir det ännu mysigare!:)

Igår så hade jag och tobbe lite lilljul här och jag fick världens finaste julklapp- på måndag så åker han och jag ner till Helsingborg för att bo på ett fint hotell inne i staden. Vi ska äta gott och mysa en massa (...och gå i affärer, he he!) Det kommer att bli kanon! Jag gav honom en stor ram med en bild på mig och honom i, sen så gav jag honom sex stycken whiskeyglas som jag tycker är skitballa! De lutar och det är fina ringar på, om det säger något, ha ha! Det fina paketet som tobbe håller i som han fick av mina föräldrar var det hjärtformar i på en snurrande träbricka, hum, lite svårt att förklara men den är till för att ha ost, vindruvor, jordgubbar, ölkorv och sådant gott i! Den var jättefin den också!:)

Nu ska jag snart krypa ner i min nybäddade säng med världens finaste påslakan som jag fick idag som är köpt på GRIPSHOLM (allt i den affären är jättefint)!! Vi hörs imorgon innan jag sticker till tobbe för att fira jul där också, ha det kanon till dess!

LJUST


Det är ljust, riktigt ljust ute och det snöar, igen! Sen så kommer tobbe hit för att fira lilljul:) mysigt! Det ska bakas julgodis och ätas julskinka! Först så ska jag dock till vc, ja om så där en halv timme. Oj, måste nog göra mig lite fräsch...

Och imorgon är det julafton. Jag låter som ett litet barn när jag säger att jag längtar, men det gör jag faktiskt!

DAN FÖRE DAN FÖRE DOPPARDAN


Denna dagen har varit snöig. Först så var jag nere på stan, sen så stack jag, bror och mor till samarkand där vi mös med alla människor som julhandlade, mysigt! Jag köpte de sista julklapparna och sen stack jag till Malin Palin där jag sedan träffade Thilde Milde och Frida Grina, det var också mysigt.

Nu ska jag mysa lite till, en riktigt mysig dag faktiskt! Fast nu ska jag mysa helt själv genom att tända lite ljus och titta på film i sängen, MYSIGT! Sen kan jag tala om att jag älskar vädret, så för er som klagar på snön kallar jag för klagkråkor!!

JAG STOPPADE HUVUDET I EN STICKKONTAKT


I x antal månader så har min locktång legat oanvänd. Idag så blåste jag bort dammet och den kom till använding, bara för att se hur den egentligen funkade och hur det egentligen ser ut att ha stoppat huvudet i en stickkontakt! Resultatet blev obeskrivligt, tro mig!!

JAG SER ALLTING TRE GÅNGER (det snöar bilder)




Dagen har varit mysig, först julklappsinhandling med älsklingen samt en mysig fika med honom. Sen gick jag hem i kylan, stannade till på blomsterlandet för att köpa lite till, bland annat en fin liten växt till mig som jag länge har spanat in! När jag kom hem och skulle sätta den i min genomskinliga kruka så insåg jag att jag inte kunde ha en brun innekruka (den i plast) så jag hämtade målarburken och började måla den vit. Några gröna blad blev också lite färgade till vitt, snyggt...

Sen kom bror upp för att hjälpa mig att slå in lite julklappar som jag köpt. Riktigt mysigt med julmusik och med ljus tända i hela rummet, haha! Känner mig riktigt gammal ibland... Men nu är krukan vit från att har varit brun. Mina händer blev lite vita också men det är ju sånt som hör till! Julklapparna är klara, bara en som är kvar som får bli klar imorgon!
Jag känner mig redo, nu får tomten komma!
Oh helga natt...

ETT TECKEN PÅ JULLOV


I fyra timmar så låg jag i sängen och åt godis samt tittade på Paradise Hotel, nu har jag äntligen sett på alla avsnitt och hänger med i snacket, he he! Känner mig lite lagom hjärntvättad men väntar trots det spänt på nästa avsnitt! Annars så är det underbart, nu är det verkligen jul, en massa snö och kallt ute, mysigt:) Sen har jag nog fått urinvägsinfektion på köpet, inte lika uppskattat kanske:(! Aj.........

Fin Finare Finast


TOMTELOV



Nu är det sista dagen i skolan. Igår lämnade jag in den sista inlämningsuppgiften! En befrielse!!
I skolan så ska vi pyssla, äta julmat (gott) och gå till den vackra kyrkan=) Konstigt nog så kändes det otroligt jobbigt att gå upp från sängen imorse, jag som alltid brukar ha lätt för att gå upp när det är sista dagen och allt, haha! Men en sak är säker, jag har ALDRIG uppskattat ett lov så mycket som jag gör med detta, det ska bli så otroligt skönt att bara vara ledig från skolan och allt hemskt plugg!! Detta ska bli det bästa lovet på länge, så det så!

någon vecka känns som år.....



Det känns verkligen som att det var år sedan jag inte pluggade. Har haft fullt upp i en månad nu med plugg varje dag. Helger som veckodagar! Ja det är nog därför som det är den tredje gången som jag laddar upp ett inlägg idag- att jag inte har något plugg så att jag behöver plugga precis hela tiden!

Men nu ska jag faktiskt börja, igen. Jag ska skriva klart mitt arbete om dödshjälp, det tar nog inte så lång tid!:) Sen så har jag prov på torsdag och att skriva klart en novell till på torsdag, sen är det äntligen lov! Ja och sen kommer jag tillbaka till skolan för att vara där i en vecka, och sen går jag ut i praktik i fem veckor på sjukhuset och sen efter det så är det sportlov! FAN VAD SKÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖNT!

ingen vinter utan varma skor och sockar (och benvärmare)


Det värsta som finns med vintern är att frya om fötterna! Mina stora, ulliga och sköna skor skyddar mot kyla (dock inte mot vatten), mina stora och mysiga sockar följer med mig vart jag än ska i princip... Väldigt användbara! Mina stora, sköna, vita (och skitiga) benvärmare har varit med mig nu i ca två veckor då jag fick dem! Kanske inte så vackert, men mycket användbart i mina stora, sköna och ulliga skor!

Problemet är ju bara hur jag ska kunna ha på mig skorna hela vintern när de inte är vattentäta... Hum, där har jag allt något att fundera över!! Kanske kan köra med en plastpåse över dem? :=)

de små orden är de bästa orden




Att komma in på sitt rum med en massa fina lappar på alla möjliga ställen gör mig så lycklig! Att jag har den turen att ha träffat världens finaste människa, det var mer än vad jag kunde begära. Men nu sitter jag här, lycklig som tusan och full av drömmar! Ja mamma har fått lyssna på min livsplan nu och fyra år framåt, det är härligt att drömma, att få drömmarna i uppfyllelse är ännu härligare!

Med fina ord, med fina ljus som värmer och med en vit trädgård gör mig rofylld och glad. Just nu så vill jag bara gå ut och ha snöbollskrig med bror, vet dock att det direkt skulle sluta med att jag är blöt överallt och inte fått skjuta en ända snöboll... Det gör att jag kanska så snabbt tappar lusten! Men jag ska nog fråga honom sen om han vill följa med ut och bygga en snölykta, det är mysigt och fint 8)

Mys på!

2008


Tittar igenom mina bilder (när jag egentligen ska plugga)! Shit vad tiden går fort, jag minns så väl när jag tog dessa korten! Ja, tiden går fort när man har roligt!

STÖPA



Jag lever! Har dock haft det väldigt stressigt denna veckan, lite sömn och en massa plugg! Det märks verkligen att det är jullov snart för nu är det tufft!

I helgen så har jag varit i Älmhult med tre fina tjejer där vi sov och igår så besökte vi IKEA där vi handlade lite saker. Igår direkt när jag kom hem från tåget så kom familjen berg hit för att stöpa ljus, som jag bara har gjort en gång innan när jag var *så här* liten. Ljusen blev mycket fina (tröttnade efter en stund dock) och jag och Tobbe som också var här gick upp för att mysa framför en film. Vi somnade och vaknade i soffan kl 07.30 imorse, då som först gick vi in och la oss i sängen och sov till halv tolv vilket var behövligt!

Nu ska jag börja plugga lite, har en inlämningsuppgift om diabetes om någon timme, har en hel del kvar att göra och jag orkar egentligen inte... Sen så har jag ätit upp hela min julkalender idag också, duktigt Julia! Vi hörs!

PS

Ps. Angående bilderna nedan så förstår jag inte riktigt varför vi inte tog några bilder på OSS, konstigt... Ds.

EN FANTASTISK KVÄLL



Igår så firade jag och Tobbe att det var ett år sedan som jag var hemma hos honom för första gången, he he, vilket gjorde att vi blev tillsammans någon dag efter... Eller, idag så var det precis ett år sedan som jag åkte hem till honom och... nej det orkar jag inte dra upp nu, det är en låång historia och den kommer jag nog skriva om på onsdag sen, haha!:)

Igår i alla fall, jag kom hem till tobbe och det var tända ljus överallt, det var dukat och musik var på och allt var perfekt! Jag visste inte vad han skulle ge mig för mat men sen kom han ut med den, och ja, den var väl inte så dum?;) Att han hade gjort den själv gjorde den ännu godare! Det var underbart gott! Och potatisen, shit! Och rödvinssåsen, mmmmums, och kycklingen, och grönsakerna och SALLADEN!!!! Ja allt var verkligen jättegott, godare kunde det inte bli!

Till efterrätt så blev det först supergod vaniljglass (en sån med "frön" i från vaniljstången, he he) och över glassen var det ett jättegod hallon"sås" som tobbe också hade gjort själv!
Efter den goda efterrätten som dessutom var välsigt fin så fick jag (vi) ost, paprika, ölkorv (finns inget godare) och vindruvor! Supergott! OCH efter detta när magen var FULL så blev det godis, haha, fast det blev inte så mycket trots allt:P

Kvällen var underbar och jag kände mig väldigt vuxen där jag satt med vinglaset med RELAX i samt med ett glas med Loka, och sen med ett paket med röda hjärtan! Underbart!

Rosor fick jag också, åtta stod på bordet och resten låg på sängen (rosbladen)! Så fint. Kvällen var underbar och nu sitter vi hemma hos mig och ska snart spela the sims, haha!

Ha det bäst!

DECEMBER?


Igår köpte jag ett par träningsbyxor, jättesnygga och sköna! Det gick på 500 kronor, sen köpte jag ett jätteskönt pannband också, he he. Jag som cyklar varje dag måste ju få skydda mina öron?;) Sen så har jag fått en stoor godiskalender av mamma, gott!

Känns lite ovant att lägga till en ny mapp bland mina bilder: December. Först ville jag skriva oktober, sen insåg jag att det är ju november, så då skrev jag november, SEN insåg jag att det var december, december, december... Oj vad fort tiden går, tänk, imorgon var det ett helt år sedan jag kysste tobbe för första gången, imorgon!

NAMNLÖS

Jag återkommer med bloggandet när jag känner att jag har tid och lust (om någon dag eller så). Vi har hundra saker att göra i skolan nu innan jullovet, och då överdriver jag inte! Ser fram emot trean, om det blir bättre då........

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag lära mig lite mer om islam, CIAO!

NOLL


Jag har ingen ork för fem öre. Orkar inte göra någonting, borde plugga men allt bara faller samman på grund av både det ena och det andra! Somnade nästan när jag (många) lyssnade på en kvinna, Ophelia som har HIV (kommer att visas på tv imorgon, he he) hon berättade om sitt liv och om hur hon har levt sitt liv som HIV-smittad!
Jag vet, väldigt intressant! Ögonen tyckte dock inte detsamma, om och om igen skulle de stängas för dagen! (Tack vare att tobbe höll mig vaken mitt i natten så att jag somnade allt för sent, ingen bra kombination när man börjar klockan åtta på tisdagar...)

Nu orkar jag inte mer och jag har inte lust till någonting, innan så ville jag ta lite nya bilder men då svek kameran mig genom att DÖ mitt i allt, passande! (Fick ta och välja ut lite andra cooola bilder) Nej detta är inte min dag helt enkelt... Eller, vi hade massage på friskvården, fick massage av en massör och av thilde, det var inte helt dumt det!

Hoppas att jag är gladare och piggare imorgon, för nu ska jag lägga mig i sängen, ÄNTLIGEN!


RSS 2.0