BLÅBÄR OCH VARM MJÖLK

För en vecka sedan så var jag och Jonathan hos farmor och farfar som bor i en liten villa mitt i det "stora" samhället Lenhovda. Vi åt god mat och god efterrätt, fast, det gör man ju nästan alltid när man är hos sin mormor och morfar eller farmor och farfar. Önskar att de kunde bo inne i Växjö så att man kunde ta sig till dem efter skolan och få god mat och bli lite bortskämd!:)

BAK MED LILLEBROR



Mor&Far är på teater med några kompisar, jag och lillebror har bakat och snart så kommer Thilde och Malin hit, mysigt. Får hoppas att jag får högsta betyg för konstverken, Jonathan sa dock att det var lite mycket margarin i dem... Tur att han inte visste att jag slängde i lite kaffe i också, för då hade han nog klagat på det också, men jag tror att han tyckte att de var goda, innerst inne...

UTE OCH RASTAR STINA OCH TOBBE



Om man år 2010 skulle döpa om sportlovet till något annat, bara för att krångla till det lite så skulle jag döpa det till snölovet! Jag kan inte säga att jag aldrig har sett så här mycket snö som det är nu (eller har varit på lovet) för det har jag gjort med tanke på att jag har åkt skidor. Men i lilla Växjö så har jag aldrig sett så mycket snö. Nu skulle det vara ganska så skönt om det försvann så att våren kan komma men annars så har jag inte klagat för det har faktiskt varit väldigt mysigt!

Förra helgen så var jag och älskling ute och gick med Stina, vi hade med oss varm choklad som vi hade gjort själva på kakao, socker och vaniljsocker (och varm mjölk). Sen så hade vi med oss mina goda muffins. Vi kämpade oss fram i snön i bokhultet och Stina var helt slut när vi kom hem! Det var mysigt i snöyran=)


Blå kvadrater




Lite dålig uppdatering, men det är ju lov... Nu ska jag och mamma sticka ner till staden för att titta lite, sen så ska jag ladda upp lite bilder när jag kommer hem, jag har faktiskt lite som jag vill visa er, det ni!

PS. Jag har blivit lite brun i håret de senaste dagarna... DS.

VARNING FÖR HALKA!!


Jag är ju den människan som tar cykeln vart jag än ska, eller så går jag. Konstigt nog så har jag aldrig ramlat (med min rullande häst), men idag hände det i en hal sväng påväg hem från Blomsterlandet. AJ! Imorgon så kommer jag säkert att vakna upp med världens största blåmärke på knät, slog i hela benet och det kändes som att jag skulle spy efteråt, haha. Tur att blomman i cykelkorgen som var nyinköpt inte gick sönder... Bilden visar inte hur det ser ut i verkligheten men lite av sanningen får ni i alla fall se... Ta det försiktigt i svängarna!!

Fick en massa recept + hälsopapper mm. + en juicepress på posten. Recepten och det andra (förutom pressen) fick jag. Supergoda recept och ett ska jag prova ikväll, eller två. Visar bilder på det sen:) Igår hade jag det jättekul med allt det folk som sedan kom, och tårtan var jättegod, he he.

THILDE 18 ÅR

I onsdags så fyllde min fina vän Thilde år och det ska vi fira ikväll och det ska bli kul att träffa människor som det var längesen man sågs med tanke på praktiken, sen så ska det ju bli kul att fira thilde också:)! Idag så har vi spenderat dagen på stan i snöyran, köpte lite smått och gott och nu ska jag strax hoppa in i duschen, jag fryser fortfarande efter min hemtur så det ska bli skönt att få ställa sig i en varm dusch! Sen ska jag klä på mig fina kläder och göra mig själv lite fin också, det var längesen nu. Sen får jag se om jag har tid över och göra det fint här inne på rummet, tappade sand på duken som jag har här bredvid mig. Skulle sedan slänga ut det genom fönstret men kom bara halvvägs... Så det är som en strand här på golvet nu, det skulle behövas en sand(damm)sugning!


SORGLIGT

Nu är praktiken över, bakade en massa goda muffins som jag hade med mig till avdelningen idag för att visa min tacksamhet över att de har behandlat mig så bra :). Det blev ett antal söta muffins, goda som tusan och fina var de också (jag och tobbe ska baka fler sådana ikväll)! Det var sorgligt att gå ifrån avdelningen och lämna människor som man har umgåtts med i fem veckor och varit med dem i alla nya situationer som har varit tusen så lärorika än vad jag trodde att de skulle vara! Jag är så glad att jag känner att detta jobbet passar mig, att jag känner mig säker på vad jag vill bli när jag kommer upp i den åldern då jag ska söka jobb! Det är ju inte alla som vet det och det måste kännas jobbigt...

Jag är fortfarande fast besluten om att det är barnmorska som jag vill bli, det är verkligen drömjobbet. Tyvärr så är det en bit dit... Först så vill jag ha lite erfarenhet som undersköterska, det vill säga att jag ska jobba något år (men inte allt för många) som undersköterska, och då vill jag helst jobba på CLV. Sen så får jag vidareutbilda mig till sjuksköterska, vilket tar 3 år, ink en massa praktik. Sen efter de tre åren så måste jag jobba i 1 år för att få utbilda mig till barnmorska, utbildningen kräver det! Så med andra ord så har jag 4,5 år kvar efter att jag har blivit undersköterska, fyra och ett halvt år kvar att plugga för att bli mitt drömyrke... Jag kan ju nästan satsa på att bli läkare?;) 

Ja nu ser jag fram emot en veckas sportlov men sen så börjar skolan, och flera veckor kvar till sommarlovet då jag hoppas att få sommarjobb på Bågen! Dels för pengarna men också för erfarenheten... Jag gick ut med toppenbetyg nu från praktiken så det känns bra att kunna visa upp något sådant om det skulle behövas när man sen i framtiden skulle söka jobb... :)

Nu kommer snart Tobbe och då ska vi baka, så då ska jag slänga in en fin bild på våra konstverk, de är riktigt goda!!

JAG LÄNGTAR EFTER

Jag och Tobbe cyklade från den västra till den östra sidan av Öland, vi kom till en jättefin strand där vi åt godis och chips samtidigt som vi njöt av den otroligt värmen...
SOMMAREN! (Bilderna: Jag och Tobbe cyklade från den västra till den östra sidan av Öland, vi kom till en jättefin strand där vi åt godis och chips samtidigt som vi njöt av den otroligt värmen...)


(Nu har jag bara två dagar kvar på praktiken, det känns helt sjukt att det har gått så fort!! Jag vill inte tillbaka till skolan...)

DUKTIG

Nu har jag precis klivit upp från min sköna säng och nu ska jag slänga i mig lite frukost och sen ge mig av till simhallen där jag både ska träna och simma, oj oj! Imorgon så vill jag ha träningsvärk! Efter detta träningspasset så ska jag göra mig lite fin för då ska familjen + mormor och morfar ut och äta, sen så följer jag med dom hem och kommer hem cirka halv åtta imorgon på morgonen, strångt av mig att följa med trots att jag är ledig på måndag (får kliva upp så mycket tidigare eftersom de jobbar). Men vad gör man inte för att bli lite bortskämd under en dag, he he.

EN KORT SEKUND


Nu ska jag ut och gå med min bästa vän musiken och med min bästa hund Stina, en lång runda bland husen i min vinterjacka och med mina vinterskor. När jag kommer hem så ska jag krypa ner i sängen och hoppas att Stina vill ligga där bredvid mig. Mor jobbar natt så troligen så duger jag (jag duger när mamma inte är hemma). Då ska jag fortsätta att titta på bilder, det känns allvarligt talat lite hemskt att se sig själv som sexåring- smal som en pinne, ljust hår och saknar framtänder. Det blir att titta på fler bilder sen, om ni vill veta.

FOTOALBUM



Av någon dålig anledning så har jag skruvat bort mina sex ljuslyktor som hängde på min nakna vägg, nu är den ännu mer naken. Fast mina fina rosa tulpaner gör väggen mysig trots allt. Nu ska jag titta i gamla fotoalbum från min barndom, det var längesen jag öppnade dom. De har alltid legat under sängen och samlat damm i en plastlåda med blått lock. Fotoalbum är ju fina och jag vill ha dom framme men alla mina böcker tar en stor plats, är lite sugen att byta plats på dom...

I FULL GÅNG




Dagen har varit relativt lugn, eller, väldigt lugn kan man nog säga... Ibland så har det varit riktigt drygt att jag desperat har gått in till patienterna i hopp om att de ska göra så att jag kommer på bättre humör. Ja, man blir inte fullt så peppad när man sitter där upp och ner på en stol och inte har någonting för fem öre att göra... (Fast någonting fanns det säkert men det som jag kände att jag kunde göra var gjort! Vet inte hur många gånger jag rengjorde diskbänken och jag vet inte hur många gånger jag gick fram och tillbaka i korridoren, och min handledare var på utbildning och resten av personalen också, typ, så så var det med det!)

Fast, dagen började med att jag fick svara på en ringning direkt när jag började och då hade en stackare spytt ner hela sängen så morgonen började med att jag fick lyssna på en stackars människa som kräktes och torka upp det från golvet. Senare på dagen så upptäckte jag att jag hade spya på byxorna också och nu så känns det som har lukten följer efter mig vart jag än går så jag ska nog se till att hoppa in i duschen nu på en gång, har städat hos grannen också så idag kan jag fått en del gjort känns det som, trots allt.

PS. Sitter och tuggar på turkisk peppar så att jag kan spruta eld snart... Ds.

Hörs!

SOLENS STRÅLAR FÄRGAR SNÖN



Kan det inte vara så här mycket snö varje vinter? Jag älskar det och det gör Stina också! Jag kommer på mig själv hur jag skrattar när jag ser henne försvinna bland all snö när hon ska hämta pinnen som jag kastar långt ut i den orörda snön, det ända man får se av den lilla kroppen är det vita huvudet som en gång har varit svart... Om jag inte hade haft Stina så hade jag inte sett hur fint det egentligen är med så mycket snö på samma sett som jag gör när jag är ute med henne, så när man står och kastar pinne efter pinne och ser hur den lilla varelsen springer fram och tillbaka så inser jag att jag aldrig kan vara utan hund!!

Bilderna tog mamma igår, var dum nog och tog inte med den idag när jag skulle ut med henne, det var jättefint med snön och den stora solnedgången, underbart! (Bilderna är inte redigerade!!)

NATTEN

Ja nu har jag jobbat min första natt, framåt 05.00 så började jag känna hur trött jag var, men det försvann lika fort och det blev en massa annat att göra, ja natten va inte lugn! Det var patienter som ringde hela tiden kändes det som, men tur var väl det, annars så hade jag troligen somnat i någon fåtölj!!

Nu ska jag bara hoppa in i duschen efter en natt utöver det vanliga för min del, ja det är ju inte varje dag som man bär hundratals (ironi) blöjor, torkar en stor pöl av blod (inte ironi) och klöks igenom städningen (trots mängden av blod så var det inget allvarligt)!! Ja så för att förklara hur jag luktar nu så luktar jag en blandning av järn från blodet, kiss från bäcken, urinflaskor och blöjor och sen en bit sjukhus! Ja jag behöver verkligen duscha!!

Jag förstår nog att jag är tröttare än vad jag känner att jag är då jag skriver mycket mer slarvfel och konstiga meningar än vad jag brukar göra, fast äsch, jag orkar inte... Ja, nu vill jag lägga mig i sängen och läsa min bok, och förresten, jag tycker inte att det var så hemskt att jobba natt, och jag tycker fortfarande att det är kul att springa runt där från patient till patient för att hjälpa till, vad det än handlar om. Det kanske suger lite i magen när man vet vad en patient vill att man ska göra när man ska komma in men när man väl kommer in till salen så rullar allt på som i en film så då tycker jag att det är kul!Ja jag tycker faktiskt att det är lite konstitg, jag trodde aldrig att det skulle bli så här bra!

Godnatt!

PARADISET


Jag tränar tappert på att vara vaken så länge som jag bara kan för att klara av natten imorgon så att jag kan sova länge imorgon, haha! Är dock rädd för att jag ska vakna runt sju av min automatiska klocka som befinner sig i mitt huvud just då.

Nu har jag precis sett nio avsnitt av Paradiset, det är knappt att jag vågar stå för att jag har sett på alla avsnitt från serien men det har varit spännande... Nu är det i alla fall slut, lika så Robinson så nu vet jag inte riktigt vad jag ska följa mer... Eller, jag har ju Bygglov och annat smått och gott att titta på men det är inte riktigt samma sorts serie som Paradiset och Robinson har varit då man själv kan heja på någon, ja det går ju inte riktigt att göra det på till exempel Förlossningskliniken;)!

Med tanke på Bygglov så var det faktiskt ett avsnitt av det idag som jag missade på grund av att jag hjälpte lillebror med läxan men det gör mig ingenting eftersom det kan göra så att tiden rinner iväg lite fortare (om jag inte somnar till det som jag har en förmåga att göra...)

Tack för detta meningslösa inlägget men jag har inte så mycket bättre för mig, rulla tummarna nu kanske?

INGEN VILA

När jag jobbar så är jag helt slut när jag kommer hem, dels för det man lär sig som är nytt och sen för att det inte är så ofta som man sitter ner när man har mycket att göra!

Nu, idag när jag är ledig så blir det heller ingen vila. Denna vecka (ink förra) har varit en sorts hälsovecka, haha! Jag har tränat en hel del och idag så cyklade jag från Öjaby hem till mig, visst det har jag gjort innan men nu var det en massa snö på sina ställen som gjorde det dubbelt så jobbigt att gå eftersom det inte gick att cykla när det var flera (deci) meter snö... Jag har inte änns varit hemma i en timme efter cykelturen och känner mig fortfarande trött och svettig och nu tog jag på mig mina träningskläder för nu ska jag ge mig av till simhallen där jag ska vara med på ett corepass! Jag kommer vara helt slut när jag kommer hem sen, och jag som hade tänkt att vara uppe till två inatt eftersom jag måste ändra min dygnrytm till imorgon då jag ska jobba natt, he he..........

RSS 2.0