EN JÄTTE VÅG

Kan tala om att jag nyss fick en jätte våg över mig, det fåssade saknad. Saknar Tobias jätte mycket nu. Imorgon kommer han hem, imorgon, vilket underbart ord. Tänk dem som inte har något imorgon, hemskt.
  För övrigt så kan jag tala om att jag nu har druckit 2 liter vatten+ 0.5 liter buljongsoppa.
Längtar tills jag kan tugga på någonting och sen svälja det, mmm.


MORS DAG

Idag är det inte vilken dag som helst.
Det är underbart väder, det är min andra dag i fastan och det är mors dag, vilket betyder att vi åker till mormor och morfar idag (morfar fyller år imorgon också, så vi firar honom samtidigt).
Tänk er mormors mat, god mat, goda kakor. Jag ska sitta med min sked och med min tallrik och svepa i mig min buljong.
Men jag ska icke klaga, jag valde att fasta denna helgen!
  När jag kommer ner efter sovtimmarna så ser jag TRE tallrikar på bordet, med TRE underbara frallor! Den som jag hade älskat var självklart till mamma, suck. Ingen bra helg!
Men jag satt där med mina linfrön och med mitt vatten, och jag överlever nog idag också efter kakorna igår.

Och vilket väder det är idag, underbart. Smörjde in mig med åttan över hela kroppen så att jag inte bränner mig, det är lätt hänt om man heter Jullan, hehe:).
  Men nu ska jag dra fram solstolen och sola, och gå på toa, jag har blivit stamkund där nu efter all rinnande vätska.


01.05

Oj nu är klockan mycket, och la mig precis i sängen efter att ha kommit hem från göteborgarna där Malin, Thilde och Frida också var:).
Idag så har jag hållt mig till fastan, har troget hållt mig till planerna och jag är faktiskt riktigt stolt, och HUNGRIG!:/
Nu är det bara två dagar till, sen får jag äta lite mer, det ska bli skönt. Aldrig har jag tänkt att frallor med kötbullar kan vara så gott som jag har tänkt på nu, mums.
Tackade t.o.m. nej tack till alla kakor som Pontus bjöd oss på, de envisade sig och tvingade mig nästan att ta, och det var stångt av mig att tacka nej, tycker jag.

Och ikväll så var det final i Robinson också, trodde verkligen inte att Ellinore skulle ta hem det. Ville att Anna skulle bli segraren egentligen, men men.
  Jag har solat idag också om ni vill veta, och så har jag ätit honung, som jag faktiskt får äta!

Ps. Kakorna hade godis i sig och såg JÄTTE GODA UT!!!!! Ds.


Och just det, jag saknar Tobias jätte mycket!!! Och han kommer hem från Tyskland snart :D, så därför laddar jag upp en SKITSNYGG bild på oss.<3<3 Älskar dig!

BREAKFAST?

Godmorgon! Vaknade av en hungerkänsla idag, och såg att det var underbart väder ute, JIPPI!
Igår hade jag min förberedelsedag till fastan som började idag.
100 ml juice från katrinplommon och  lite annat, halv liter vatten, två tsk linfrön och en mugg med varmt vatten blev min frukost. Måste erkänna att jag blev mätt, måste vara efter all dryck.

Igårkväll så träffade jag Malin, Thilde och Frida:) och ikväll ska jag träffa dem igen, maha!
Men nu ska jag ut i solen, sola sola sola (med måtta).


FRIDAY AND I'AM IN LOVE

Ja nu saknar jag Tobias och lite så ja. Känns tomt att inte få träffa honom på hela helgen, som vi gjort innan.
 Å idag i skolan så hade vi svenska, estetisk och engelska, en kul dag faktiskt:), trots att det kändes lite meningslöst att gå dit eftersom Tobbe inte va där.

  Läste lite på aftonbladet och ser högst upp på sidan att en småbarnsmamma har blivit mördad påväg hem på cykeln.
Hon hade pratat med sin make samtidigt som någon mördat henne med en kniv.
Helt sjukt, att man inte kan vara någonstans, att man inte änns kan cykla, galet.
På tal om att man lever i en galen värld så kan jag passa på att tala om att grannen har haft inbrott, kul. Två hus ifrån.
Det är inte bara sjukt utan läskigt också, de hade gått in på natten, de visste inte om han va hemma eller ej.
Galet är vad det är.

Nu sitter jag iallafall här i soffan och dricker varmt och gott grönt te samtidigt som jag har tittat på de norska barnmorskorna.
Jag hoppas verkligen att jag kan leva upp till min dröm och bli det en dag!
  Nu ska jag fortätta att sitta här under filten och titta lite på Fråga Olle på webbtv.

Saknar Tobias super mycket!



En sömnig och underbar hund

Nu är klockan förtok för mycket, snart elva och jag ska upp tidigt imorgon, vi börjar klockan åtta.
Ikväll så har jag spenderat tiden på att skriva lite om UK på engelskan. Lyckades t.o.m. att riva sönder ett papper så att jag fick skriva om, lyckat.
  Imorse så hade jag världens mysigaste hund.
Först så stod hon utanför rummet och ylade för att få komma in, jag gick och öppnade.
Sen hoppade hon upp och la sig bredvid mig och sov där med mig, jätte mysigt. I vanliga fall så brukar hon vilja leka när hon kommer upp, men nu ville hon verkligen sova. Haha!
Eller, det var väl mysigt först, men sen när jag var tvungen att gå upp så hoppade hon också ner efter en stund, och då insåg jag att hon löpte (mens).
Mitt vita lakan hade blivit lite rött, usch, stackarn. Så imorse så fick jag renbädda, vilket betyder att det blir mysigt att gå och lägga sig ikväll, fast det hade varit ett extra plus om Tobias låg bredvid mig.
Godnatt!



BIOTTA

Jag och mamma ska fasta, jag i tre dagar och hon i fyra dagar. Yes, it's true.
Vi var på hälsakostaffären idag och köpte ett dyrt paket med "mat", d.v.s. juicer och teer som vi ska leva på.
Jag vill bli nyttigare (nu är det mycket godis och kakor), vill ha bort sötsuget och allt dåligt i kroppen (kommer dock aldrig
att sluta äta godis, hehe)
så tanken är att vi ska få en kickstart nu genom att börja det nya livet med det här, haha. Får hoppas att det går.
  Läste lite om Biotta (som det heter) på internet; I behov av en utrensande hälsokur? Prova Biottas fastepaket som kombinerar hälsa, välmående och skänhet. Finns som 3-dagars- och 7-dagarskurer och innehåller njutbara juicer och teer.
  Vet dock inte hur jag ska klara av att inte tugga någonting på TRE dagar, inte änns de linfröna som följde med fick man tugga. Suck.
  Men det ska gå, ska börja med detta på lördag hade jag tänkt, mamma har gjort detta tidigare tydligen, när hon bodde i stockholm.
Hon sa att den första och den andra dagen var värst, men att det sen vände (?). Så det är skönt att ha det gjort på helgen. Stackarna som ska stå ut m mig den helgen, haha!:)

Och nej, jag gör inte detta för att jag tycker att jag ska gå ner i vikt, jag gör det för att jag vill leva sundare och för att detta ska vara som en ny start. Punkt slut.


Vi köpte ett veckopaket, dock så ska vi kanske köpa ngn juice till, det går att köpa styckvis.

LOVE LOVE LOVE

Sovmorgon till klockan ett idag, skönt! Fick reda på att jag måste göra en komplettering i samhällen för att nå upp till ett mvg, suck.
Det handlar om eu och om valet. Känner att jag inte har lust att skriva ihop något jätte arbete, men det är ändå skillnad mellan vg och mvg, så jag får nog ta och göra det ändå.
  Efter skolan så gick jag och Tobias och fikade på askelyckan, för hela 73 kronor (en förmögenhet, bara en smörgås och en liten Mer, dyrt!)
  Tobias har nu åkt till Tyskland med innebandyn, tråkigt utan honom hela helgen! :/ Får helt enkelt försöka att tänka så lite som möjligt på honom och sprida min kärlek över t ex Thilde istället, hehe, stackarn. Fast egentligen så är det ju Tobias som jag vill pussa på hela tiden ju:/. Aja. Vi ska fan kunna klara av att vara utan varandra i tre dagar, fast saknaden är ju tillåten:).



VAD ÄR LIV?

Sitter här med tända ljus med vatten och kräm bredvid mig och läser på mitt papper som vi ska ha prov på imorgon i naturkunskapen. Och då slår det mig vem det egentligen är som bestämmer att ett liv är ett liv!? Alltså vad är ett liv?

  Lever ett träd, ja det är ju ganska så självklart, eftersom ett träd kan ta upp solljus och så kan ett trä dö.
Men vi gjorde en liten stencil i början av detta området i naturkunskapen, där frågan var just vad det är som är ett liv.
Om ett träd är ett liv, är då ett äpple ett liv som växer på äppelträdet? Är ett foster ett liv, och är ett embryo då också ett liv?
Vad är det som säger att ett liv är ett liv? Är elden ett liv? (Vilket fult ord, liv.)
Måste ett liv innehålla DNA? Eller ska ett liv kunna äta eller bara finnas till på ett sätt som "hjälper" jorden?

Ja jag får helt enkelt ta och leta rätt på mina frågor på internet, det är faktiskt ganska så intressant trots allt.
  Men jag är dock inte lika sugen på att läsa om Nässeldjur, svampdjur, kammaneter, leddjur och liknade. Protister är inte heller så lockande.
Varför ska "de fem rikerna" ha så konstiga namn? Varför inte bara heta nr 1 (bakterier), nr 2 (protister), nr 3 o.s.v.
Det hade varit mycket lättare att få en fråga om vad en nummer tvåa är för något. Ja då dyker det snabbt upp i huvudet och
man vet att nr 2 delas in i urdjur, t ex toffeldjur (haha), men det kanske blir lite rörigt i slutändan, och man kanske blandar till allt lite smått.
  Men varför så konstiga namn? Enkla eukaryota organismer, ja enkla, vilken bullshit.
Eller, de kanske inte menar att namnet ska va enkelt?
Nöö, nu vet jag inte redigt vad jag skriver om här, hänger inte själv med riktigt. Så nu måste jag börja koncentrera mig och plugga på det jag ska lära mig, annars kommer jag säker inte få mvg iallafall, haha.

Good luck!

Här har nog ett liv gått tror jag!:)

UNG I VÅRDEN

Idag var det en meningslös dag, observera meningslös.
Vi hade engelska, eget arbete om United Kingdom. Sen hade vi omvårdnad, d.v.s. samling och sen fick vi sluta.
Men efter skolan så gick jag och två söta små filurer på stan (Malin och Thilde). Och mamma ringde i morse och påminde mig om Ung i vården mötet idag, jätte bra Julia, det har jag glömt.
Prov imorgon, inte pluggat på. Träning ikväll, det vill jag inte missa. Och sen ett tråkigt möte om Ung i Vården, åh! (Som jag och Malin Palin gick på.)
  Men å andra sidan så vill jag ha sommarjobb, jag vill tjäna ihop lite pengar så att jag kan göra något roligt i sommar och inte bara leva på "vatten och bröd".
Man skulle skriva en motivering till varför man ville sommarjobba inom Ung i vården. Jag skrev en sann liten text: Jag är en "typisk" ungdom som vill tjäna ihop lite pengar, och sen skrev jag lite till! Haha, hoppas att det räcker!

Nu ska jag iallafall sätta mig och börja plugga. Men först måste jag få i mig något att äta, innan jag dör av typ, hunger. :)

Laddade upp lite pussiga och fina bilder på mig och Tobias också från Köpenhamn!:) Enformiga bilder, hehe.
Byebye, och trevlig tittur!


RUNNING

Efter en frukost på fil m russin samt en gräddbulle till efterrätt så fick jag en kick och fick för mig att jag skulle ut och springa!
Jag nästan svävade fram med hjälp av vinden, haha. Skönt att ha gjort ngt bra denna morgon.
Ikväll ska jag på intensivpasset på friskis också, så det blir nog träningsvärk imorgon, haha.
  Ska se till att röra på mig varje vecka nu, eller, ska försöka springa varje vecka nu. Rör på sig gör man väl hela tiden?

Ja jag får helt enkelt lägga till en ny kategori, feel good, kommer ha som mål att jag ska uppdatera den varje vecka, d.v.s. träna varje vecka, till beach 2009, hehe:). Dock så kommer ju den säsongen snart, så det blir lite tajt m tid.

WEDNESDAY

Onsdag, vilket betyder att jag har sovmorgon till 12, skönt.
Denna veckan har det bara blivit sovmorgon. Imorgon börjar vi inte förän klockan ett! Jippi!
  Och inatt, ja då har det blåst väldigt mycket, vaknade av att mina öppna fönster slängdes lite "hit och dit", haha, det lät kan jag ta och tala om!
Så idag känner jag på mig att det kommer att vara motvind påväg till skolan, suck.



... AND ONLY TWO DAYS!!

Sitter här med en otrolig magvärk. Har inte fått några direkt svar på vad det är frågan om. Mamma föreslår g-test och min far håller med. Tobias suckar nervöst med stora ögon. Och jag med facit i hand vet att det måste vara något annat!
Kanske är för att jag bara har ätit soppa idag, typ. Haha!
Soppa till frukost (löksoppa som var nyttig), kycklingsoppa till lunch och sen blev det godis och sen lax, men jag hade så ont i magen så det åt jag inget av!
Nu sitter jag här i soffan med Tobias och tittar på tv4 fakta, Tobias tycker dock att jag är mycket osocial som sitter här och skriver ett meningslöst inlägg om absolut ingenting, men det är så det är, min underbara och bästa pojkvän (precis som att jag har fler pojkvänner)! :)

Idag så är det den andra dagen denna veckan, d.v.s. tisdag.
På endast två dagar så har jag fått tre MVG, underbart! Har fått det i samhäll, naturkunskap och i omvårdnad. Jätte kul faktiskt!
  Idag såg jag också fram emot att komma hem från skolan så att jag kunde sola lite, skulle vara jätte skönt.
Men självklart så kom de "underbara" molnen när jag precis satt mig i solstolen med mina ananas och med Tobias.

Ja just det, jag gjorde ett iq test innan, på Mensa. Det visade sig att jag hade ett normalt iq, haha det var ju tur iallafall!
Tobias var en utav de 10% av befolkningen som hade ett iq på 119, kul!












Københamn

Tre små bilder från Köpenhamn på mig och älsklingen. Har över 200 bilder, så en hel del kommer att komma in på bloggen, dock inte nu, för nu måste jag börja plugga, hehe!:)
  I mitt rum så känner jag doften av liljekonvaljer. Underbart! Så snart är jag nästan taggad till att öppna min fina mattebok och börja räkna lite statistik som vi har prov på imorgon! Wish me good luck.


MONDAY

Nu sitter jag här igen och ska snart uppdatera lite mer hade jag tänkt.
Imorgon har vi matteprov så ska nog hinna med att läsa i matteboken innan jag sitter här för länge, det blir lätt hänt nämligen, som många säkert redan vet!:)

Och just det, igår kom jag hem från fina Köpenhamn, en underbar helg med en underbar pojkvän!
Money, money..


NEW NEW NEW

Nu har jag kommit en bit på vägen med bloggen iallafall!
Först skaffade jag blogspot, sen devote och nu blogg.se! Väldigt jobbigt med en massa html-koder bara,
men jag har ju en ganska så enkel blogg, så än så är det inte sådär jätte, jätte jobbigt! :)

Ikväll så ska jag till mormor och morfar, ska sova där och sen kör de mig till Öjaby imorgon, till Tobias.
Där sover jag och sen på fredagsmorgonen så åker jag med familjen Carlsson mot Köpenhamn. Wihu!
Det ska bli jätte mysigt, vi ska sova på hotell i två nätter och ha de jätte kul, har jag bestämt. Haha!
 



RSS 2.0